Thermia Mega Eco

Thermia Mega Eco är ett smart val och ett klokt steg mot en bättre miljö och en grönare morgondag. Bergvärmepumpar bidrar generelltgenom att utnyttja en förnyelsebar energikälla. Thermia arbetar ständigt för nya steg mot ett ännu mer klimatsmart och hållbart samhälle. Mega Eco är en inverterstyrd fastighetsvärmepump med stort effektspann, ett klimatvänligare köldmedium och en mycket låg C02-ekvivalent.

Egenskaper

1

Oslagbar totalekonomi

Mega Eco är ett tillskott i Mega-serien, vår unika serie som har sattstandarden för fastighetsvärmepumpar sedan 2014 tack vare oslagbar totalekonomi, hög verkningsgrad och maximal flexibilitet genom varvtalsstyrd inverterteknik. Stort effektspann och enkelheten i att integrera och kombinera med andra system samt koppla till överordnade styrsystem är andra mycket uppskattade fördelar. Mega Eco finns i modellerna L och XL med ett effektspann på 14-85 kW. Genom att koppla samman flera enheter kan man uppnå en total värmeeffekt på hela 1350 kW.

2

Lägre GWP-värde och låg CO2

Mega Eco innehåller ett av nästa generations köldmedier (R454B), vilket ger ett 78% lägre GWP-värde, jämfört med liknande produkter. Tack vare det mycket låga GWP-värdet så blir även CO2-ekvivalenten mycket låg jämfört med bergvärmepumpar i samma segment.

3

Kraftfull styrning och varmvatten på köpet

Thermias HGW-teknik ger dig varmvatten ”på köpet” i samband med att huset värms upp. Hetgasväxlare är standard, vilket gör varmvattenproduktionen extra kostnadseffektiv.

4

Kraftfull styrning

Mega-serien är känd för sin kraftfulla styrning och kan enkelt kombineras med ett överordnat styrsystem. Övervakning och styrning sker direkt på värmepumpens färgpekskärm eller via webb och mobil.