Thermia Mega

Thermia Mega Thermia Mega har med sin oslagbara totalekonomi och den inverterstyrda kompressorn varit en succé ända sedan lanseringen. Det stora effektspannet och möjligheten att koppla till ett överordnat styrsystem har också uppskattats av många.

Egenskaper

1

Flera storlekar

Mega finns i modellstorlekarna Mega S-XL med ett effektspann från
10 kW – 88 kW. Genom att koppla samman 16 stycken Mega XL kan få en total värmeeffekt på 1408 kW. Mega S finns även i varianten Mega S-E med växelventil för varmvattenproduktion och inbyggd elpatron.

2

Flexibel och mångsidig

Tack vare invertertekniken är Mega en mycket flexibel och mångsidig produkt som kan installeras och användas i alla tänkbara typer av fastigheter, oavsett förutsättningar. Varje lösning kan skräddarsys totalt utifrån behoven av värme, kyla och varmvatten.

3

Klimatsmart

Invertertekniken, som konstant anpassar värmepumpens effekt eftervrådande behov, innebär att värmepumpen kan leverera 100 procents energitäckning. Det gör i sin tur att man slipper betala för dyr tillsatsvärme. Tack vare inverterstyrningen kan också anläggningar med olika värmebehov för värmesystem och varmvatten köras utan krav på extra volymtankar. Det ger en lägre installationskostnad och mindre utrymme krävs för anläggningen. Hetgasväxlare som standard gör varmvattenproduktionen extra kostnadseffektiv.

4

Inbyggt Wifi

Vid utvecklingen av Mega har fokus lagts på en kraftfull styrning. Övervakning och styrning kan ske direkt på värmepumpens nyutvecklade färgpekskärm, men även via webbgränssnitt, ett överordnat styrsystem eller via mobilen.

Thermia Mega